Nieuwsbrief 10-2 2022

 

Van de voorzitter

Beste Tennisvrienden.
Het tennisseizoen is weer in de volle omvang van start gegaan. Allerlei activiteiten zijn weer gestart of zijn in voorbereiding. Dus let op, je kunt je weer opgeven voor de diverse onderdelen van de tennissport op ons complex. Natuurlijk mag je ook gewoon vrij tennissen. Het prachtige tennispark is daarvoor tip top in orde en wordt, nagenoeg dagelijks, bijgehouden door onze twee baanbeheerders.
Zoals je gemerkt hebt zijn heel veel vrijwilligers op dit moment actief op het park om ook buiten de banen alles weer in de puntjes te verzorgen. De komst van de twee padelbanen heeft zoals je kunnen zien andere aanpassingen uitgelokt. Zo is het talud verdwenen en zijn van de oorspronkelijke banken een gezellig zitje gemaakt achter baan 1. Als extra maatregel/voorziening worden in de loop van de komende week uit voorzorg twee camera's op het complex geplaatst (Baan 6/7 en 1). E.e.a. is nodig om de toenemende overlast van hangjongeren in de avond en nachturen op ons terrein te kunnen monitoren. De bestuursleden kunnen de eventuele overlast beelden thuis op een app bekijken en indien nodig maatregelen treffen.
Ik hoop dat we een prachtig tennisseizoen tegemoet gaan en tot nu toe is het weer ons goed gezind geweest.
Veel tennisplezier toegewenst.

Jos Hartwig, voorzitter

Naar boven

Regels voor competitie tijdens slecht weer

De eerste wedstrijden in de competitie zijn gespeeld. In week 1 hadden we de pech dat het heel slecht weer was én dat baan 5 nog niet beschikbaar was. Hierdoor moest een aantal wedstrijden uitgesteld worden. Hieronder staan nogmaals de regels hoe te handelen bij slecht weer .
Zowel voor- als najaarscompetitie wordt op de buitenbanen gespeeld. Mocht dit vanwege slecht weer niet lukken, dan moet worden uitgeweken naar een andere dag, bij voorkeur de inhaaldag van de KNLTB.
Wijziging in speeldagen/tijden altijd in overleg met de technische commissie.
De hal is bij slecht weer voor competitie beschikbaar onder de volgende voorwaarden

– Training en huur gaan vóór competitie
Dit houdt in ieder geval in dat er woensdag’s en donderdag’s 2 banen niet gebruikt kunnen worden (bezet voor trainingen).

– Vóóraf kan de hal niet worden geblokt voor competitie.

Mocht het vanwege het slechte weer niet mogelijk zijn om buiten te tennissen, probeer dan zoveel mogelijk vóóraf met je tegenstander én eventueel met andere thuisteams af te spreken wat je gaat doen. In principe is dit de wedstrijd inhalen, bij uitzondering en in overleg met de TC kan binnen gespeeld worden. Ook als er gedurende de wedstrijdavond slecht weer komt, dan kun je, in overleg met de TC, eventueel binnen spelen (met de juiste, schone binnenschoenen!). Zelf kun je de hal niet reserveren hiervoor.

Één en ander altijd in overleg met de Technische commissie.

Naar boven

Gebruik binnenbanen door leden

Begin april hebben we, ter compensatie van het feit dat baan 5 tijdelijk niet te gebruiken was, de mogelijkheid beschikbaar gesteld om ook de binnenbanen te reserveren. Zodra baan 5 weer beschikbaar was, is dit geblokkeerd. De hal wordt ’s zomers in principe niet gebruikt, omdat dit extra slijtage/elektriciteit etc. kost. Daar zijn kosten aan verbonden.
De basisregel is, dat, bij slecht weer, de binnenbanen gebruikt mogen worden, MITS er kantinedienst is.
De binnenbanen zijn dus NIET te reserveren via de clubapp.
Zoals al eerder is aangekondigd zijn we bezig met een nieuw toegangssysteem, gekoppeld aan camera’s. Op het moment dat dit gerealiseerd is, is het wel mogelijk om binnen te tennissen bij slecht weer, zonder dat er kantinedienst is. Dit geldt bijvoorbeeld voor de avonden in de zomervakantie.
De binnenbanen zijn ‘s zomers WEL te HUREN voor zowel leden als niet-leden. Op dit moment gaat dit nog via de halmanager; in de toekomst gebruiken we hiervoor het meet & play systeem.

Naar boven

Thuiswedstrijden competitieteams

Op de website, onder het kopje activiteiten – competitie, staat een overzicht van de teams en reserves. Ook staat er een overzicht met thuiswedstrijden. Hier kun je zien welk team thuis speelt. Supporters zijn gelukkig weer welkom.

Naar boven

Stand van zaken bouw padelbanen

Op 10 maart is de bouwer, Padeltotaal, begonnen. Vóóraf en ook tijdens de bouw wordt daarnaast door een hele ploeg vrijwilligers werkzaamheden verricht om het park er zo fraai mogelijk bij te laten liggen. Zo is onlangs het talud verwijderd omdat dit in slechte staat verkeerde. Dit gedeelte is inmiddels weer bestraat. Ook achter baan 5/padelbanen wordt een gedeelte bestraat. Hierdoor ontstaat er ruimte om een aantal kleine tribunes en banken neer te zetten. De oude banken van het talud zijn verplaatst naar de achterkant van baan 1, zodat ook daar een mooi zitje ontstaat.
De opleverdatum van de banen is half mei.
De padelcommissie is momenteel zaken aan het voorbereiden zoals het organiseren van clinics, afspraken mbt trainers, de opening etc.
Zoals het er nu naar uit ziet, vindt de officiële opening plaats op: 11 juni vanaf 15.30 uur

Houd je mail, de website en nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.

Naar boven

Training padel

Begin maart hebben we een kleine enquête gehouden om de behoefte aan padeltraining te peilen. We kregen ruim 70 positieve reacties hierop, waarvoor dank. Op dit moment maken wij afspraken met de trainers van Playtennisenpadel. Binnenkort ontvangen alle leden een mail met daarin nadere informatie én de mogelijkheid om je in te schrijven voor een cyclus van 6 trainingen. De bedoeling is om van begin juni tot half juli de eerste cyclus te starten en een tweede cyclus in september/oktober te houden.

Naar boven

Beampipercup 2022: opgave voor 28 april

De Beampipercup staat open voor alle seniorleden van de Beampipers. Het is een onderling tennistoernooi voor gemengde teams. Er wordt in verschillende poules gespeeld, dus ook voor de nog niet zo ervaren tennisser een prima mogelijkheid om wat wedstrijdervaring op te doen.
Er wordt op maandagavond getennist, vanaf 19.00 uur. Er wordt steeds 1 uur gespeeld. Jullie spelen dus van 19.00 – 20.00 uur, 20.00 – 21.00 uur enz. De laatste speelronde begint uiterlijk om 22.00 uur.
De speeldata voor 2022 zijn:
16 mei – 23 mei – 30 mei – 13 juni – 20 juni RESERVEDATUM
12 september – 19 september – 26 september RESERVEDATUM , slotavond 3 oktober
20 juni en 26 september houden we als commissie achter de hand, mocht op één van de eerdere speeldagen de wedstrijden niet doorgaan.
Opgeven kan alleen via het onderstaande e-mailadres: evenementencommissie@beampipers.nl
De sluitingsdatum voor opgave is 28 april.
Geef bij de opgave je naam, de naam van je tennispartner(s) en jullie 06-nummers door.
We hopen op veel deelnemers, zodat we er weer vele gezellige maandagavonden van kunnen maken.

Naar boven

Clubkampioenschappen

Ook dit jaar houden we de clubkampioenschappen damesdubbel, herendubbel en gemengd dubbel weer in één week. Van maandagavond 27 juni t/m vrijdagavond 1 juli gaan we dit organiseren.

Opgeven kan tot 15 juni via het onderstaande e-mailadres: evenementencommissie@beampipers.nl

Naar boven

BBQ voor competitieteams: 1 juli

Dit jaar organiseren we, samen met de Technische Commissie een afsluitende, gezellige BBQ  voor alle deelnemers aan de competitie. Deze wordt gehouden op 1 juli vanaf 18.30 uur. Ook de deelnemers aan de clubkampioenschappen worden hiervoor uitgenodigd. Deze bbq is gratis voor deelnemers aan de competitie en clubkampioenschappen.

Opgave vóór 20 juni via evenementencommissie@beampipers.nl

Naar boven

Open toernooi: 31 augustus t/m 4 september

De inschrijving voor het Jakob Meek Klaverbladmakelaarstoernooi is weer geopend. Ook dit jaar is het toernooi van woensdagavond t/m zondag. We hopen dat ook weer veel Beampipers meedoen.

Naar boven

Dinsdagavond - Toss-avond

Elke dinsdagavond zijn de banen gereserveerd voor de toss.
Deze is toegankelijk voor alle seniorleden en begint om 19.00 uur. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom om een balletje te slaan. Opgave is niet nodig. Je kunt op elk half uur instromen. De lidmaatschapskaartjes of rackets worden elk half uur door elkaar gehusseld zodat je steeds met en tegen anderen speelt.  Voor nieuwe leden dé gelegenheid om in onze club te ïntegreren.

Tijdens de competitieperiode zijn de binnenbanen hiervoor gereserveerd, tenzij de competitie vanwege slecht weer, binnen gespeeld moet worden.

Naar boven

Aanleveren kopij

  • De sluitingsdatum voor het aanleveren van de kopij voor Nieuwsbrief 10.3 is 27 mei 2022
  • kopij kan gestuurd worden naar: redactie@beampipers.nl
  • De verschijningsdatum van Nieuwsbrief 10.3 is 3 juni 2022

Naar boven

 

Snel naar